Menu

Wie/wat is BouwTalent?

BouwTalent is hèt expertisecentrum van duaal studeren, dè brug tussen leren en werken. Bij ons leer je en werk je tegelijkertijd. Unieke hbo opleidingen in Bouwkunde en Civiele Techniek die opleiden tot wat wij noemen ‘Bouwers van de Toekomst’. En daar zijn er niet veel van in NL. We zijn er trots op.

Wat is duaal studeren op het hbo nu precies?

Een duale opleiding wil zeggen dat je werken en leren combineert terwijl je net zo hard moet studeren als bij een ‘gewone’ hbo-voltijdopleiding. Je zit niet de hele de tijd op school, maar je leert wel 100% van de tijd. Duale opleidingen zijn volwaardige hbo-opleidingen.

Zie duaal studeren niet als het lopen van een stage. Het is veel meer. Bij een goede duale opleiding, zoals die van BouwTalent, wordt je ontwikkeling op je leerwerkplek meegenomen in je studie. Deze wordt beoordeeld en beloond. De link tussen de activiteiten op het werk en de school wordt gelegd via competenties. Deze ontwikkel je en toon je aan. Hiermee verdien je studiepunten. Zo leer je dus 100% van de tijd.

Wat doen we?

Na een gedegen selectie bieden wij je 2 en/of 4 jaar lang een uitgebreide ervaring en unieke gelegenheid om alles uit jezelf te halen. Het tegelijkertijd werken en leren geeft jou kansen die andere hbo-opleidingen je niet kunnen bieden. Jij bent straks ‘het talent dat de praktijk al kent’. Bij ons leid je jezelf in 2 jaar op of tot een Aannemer B&U (Ad) en/of in 4 jaar tot een Bachelor of Built Environment (BBE), een ‘bouwer van de toekomst’. Wij van BouwTalent ondersteunen je leerproces daarbij maximaal op alle fronten. Het gaat om jou. Wat jij nodig hebt. Wij helpen je je dromen na te streven en….te realiseren. Je moet het maar durven.

Wat bieden we?

Bij ons kun je hbo-opleiding Bouwkunde (BBE of Ad) of Civiele Techniek (BBE) volgen. Je ontvangt een hbo-diploma en bij de Adopleiding Bouwkunde kom je zelfs in het bezit van het vakdiploma Aannemer B&U van de KOB. Maar de weg daar naar toe is de duale BouwTalent weg. Zeg maar een dubbelbaans weg van werken en leren, 3 dagen naar de ‘zaak’ en 2 dagen naar school. En voor dat werken ontvang je uiteindelijk ook een salaris. Bij ons geldt wel ‘Niets voor Niets’. Je moet er wel wat voor doen. Wij natuurlijk ook. Want wij beseffen als geen ander dat jij alleen op die manier een ‘Bouwer van de Toekomst’ kunt worden. De maximale voldoening na hard werken. Met Duaal maak jij het helemaal.

Met duaal maak je het helemaal!

Met wie werken we samen?

We zijn ambitieus en werken daarom samen met top opleidingsinstituten en aansprekende leerbedrijven in de bouwsector. Met de Avans Hogeschool en Hogeschool Windesheim hebben we een op jouw situatie toegespitst opleidingstraject ontwikkeld.

Met veel van onze leerbedrijven werken we al lang samen. Kijk hier om te zien met welke bedrijven we samenwerken. Het optimaliseren en steeds verder personaliseren van de praktijkbegeleiding heeft onze constante aandacht.

Bij ons staan de studenten en hun studieresultaten echt centraal. Jij dus! Logisch dat we veel aandacht besteden aan ‘matchmaking’ tussen studenten en het leerbedrijf. Alleen dan ontstaat voor er voor jou echt ‘maatwerk’. Alles voor een optimaal leerresultaat.

Waarom moet je bij ons zijn?

 • Je moet bij ons zijn omdat je je dan in het gezelschap bevindt van gepassioneerde mede-studenten, docenten en begeleiders.
 • Je moet bij ons zijn wanneer jij het aandurft om je talenten al direct vanaf de start van onze duale hbo-opleidingen te gaan benutten door het combineren van theorie en praktijk.
 • Jij moet bij ons zijn wanneer jij met een hbo-diploma op zak carrière wilt maken en een ‘Bouwer van de Toekomst’ wilt zijn.

Hoe ziet ons onderwijsaanbod eruit?

BouwTalent Zuid werkt samen met Avans Hogeschool (Tilburg). Je kunt er terecht voor:

  • 4 jarige opleiding Bouwkunde
   Bachelor of Environment (BBE)
  • 4 jarige opleiding Civiele Techniek
   Bachelor of Environment (BBE)


BouwTalent Noord
werkt samen met Hogeschool Windesheim (Almere). Je kunt er terecht voor:

  • 2 jarige opleiding Bouwkunde
   Bouwkunde Assiociate degree (Ad)
  • 4 jarige opleiding Bouwkunde
   Bachelor of Environment (BBE)

Privacyverklaring BouwTalent

BouwTalent Noord en BouwTalent Zuid, administratief gevestigd aan de Verrijn Stuartweg 481112 AX Diemen, zijn verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in onze privacyverklaring

Klik hier voor onze privacyverklaring.