Menu
Zuid

Nieuwe skills in de bouw gevraagd!

BrusselOp 6 juli 2017 vindt de conferentie “Construction: Let’s build changes!” georganiseerd door de Europese Commissie plaats in Brussel. Op deze conferentie wordt ingegaan op de veranderingen waaraan de bouwsector in Europa onderhevig is en worden nieuwe initiatieven gepresenteerd via plenaire presentaties en parallelbijeenkomsten. Hierin staan tevens de verandering in de manier van opleiden en de vaardigheden die toekomstig personeel zou moeten bezitten centraal. BouwTalent Zuid is uitgenodigd om op deze conferentie aanwezig te zijn om onze visie op onderwijs en de door de bouwsector gevraagde vaardigheden voor een breed Europees publiek voor het voetlicht te brengen.

BouwTalent Zuid biedt HBO studenten de mogelijkheid om hun studie Bouwkunde of Civiele Techniek duaal te volgen. Dat wil zeggen: twee dagen studeren op de Avans Hogeschool in Tilburg en drie dagen werkend leren bij een opleidingsbedrijf in de bouwbranche. Dit blijkt al ruim 10 jaar een succesvolle combinatie om goed hoger opgeleid personeel af te leveren aan de bouwsector.

BouwTalent Zuid voegt een dimensie toe die (nog) niet centraal staat bij het onderwijs en het bedrijfsleven, maar wel voorziet in de behoefte van de student en de toekomstige professional zoals de bouwsector vraagt. Via BouwTalent Zuid wordt de professional ‘3-dimensionaal’ opgeleid; T-shaped ingenieurs genoemd. Ingenieurs die niet alleen diepgaande kennis hebben van een specialistisch onderwerp, maar daarnaast ook een brede basis heeft, om aan te kunnen sluiten bij andere disciplines buiten de bouwsector, noodzakelijk om complexe projecten te ontwikkelen en te realiseren en tevens in bezit is van goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Bouwtalent Zuid voegt vaardigheden toe op het gebied van Emotionele Intelligente (EQ) en Spirituele Intelligentie (SQ).

De visie op nieuwe vaardigheden die nodig zijn in de bouwsector willen wij graag met Europese professionals uit het werkveld delen.

Bekijk alle nieuwsberichten